Védőmellény Hit-Air

Hit-Air klp309 (0305e03)
 • Kifutott termék
  • Védőmellény Hit-Air
   • Még nem értékelték.

  • Ez a termék már nem elérhető.

  • Védőmellény Hit-Air

   Kifutott termék

   Csak Németországban évente 30 ezer ember szenved balesetet lovaglás közben. Ennek megelőzésére nem elég csupán a lovasok képzése (lóval való bánásmód és lovaglás), hanem nagyon fontos a megfelelő védőöltözet viselése is. A kobak használata már elfogadott és kezd széles körben elterjedni, a védőmellény azonban még mindig ritkaságnak számít a hétköznapokban: kényelmetlen, szoros, páncélérzetet kelt stb. A teknőspáncél pedig több lovast arra késztet hogyha van is mellénye, azt az autóban vagy a szekrényben hagyja, még akkor is, ha tudatában van annak hogy a saját bőrét áldozza fel a kényelem oltárán!

   De megszületett végre a légzsák lovasoknak!

   Többé egy lovasnak sem kell a kényelem, a divat és a biztonság közül választania! Kifejlesztettünk egy divatos védőmellényt, melyet kellemes viselni, vészhelyzet esetén pedig a másodperc töredéke alatt egy védelmező légburkot von a viselője köré. A Hit-Air légzsákrendszer mindezt lehetővé teszi. Élvezze a lovaglást szabadságát szoros és merev védőfelszerelés nélkül.

   Így működik: A mellényen lévő zsinórt a nyereg elülső részéhez kell rögzíteni (a D karikához pl.). felszállás után ugyanúgy be kell kötnie magát a lovasnak mint az autóban. A zsinór pedig a mellényhez kapcsolódik és lehetővé teszi a szabad mozgást a nyeregben. Tehát ugyanúgy tudunk könnyű-ügetni, ugrani, vagy könnyített ülésben lovagolni mint eddig.

   A mellény csak akkor lép működésbe ha a lovas eltávolodik a nyeregtől, ekkor a zsinór bekapcsolja a mellényt, mely a másodperc töredéke alatt védelmező légpárnává válik. Védi a nyakcsigolyákat, a gerincet, a bordákat és a gerincoszlop legalsó részét. A medence és a nyaki párna automatikusan nyílik ki.

   Aktiválás után a gáz kb. 10 másodpercig marad a mellényben, utána fokozatosan szivárog ki. Ezután a patront ki lehet cserélni, a maradék levegőt pedig egyszerűen ki lehet préselni belőle. A patron korlátlanul cserélhető.

   Más néven: biztonsági mellény

  • Kérdése van a termékkel kapcsolatban?

   Tegye fel bátran!

Ajánlott termékek