Könyv: Szabó Emese Hajnalka - Lovakkal. Együtt.

kö85 (1203p03)
  • Könyv: Szabó Emese Hajnalka - Lovakkal. Együtt.
   • 5 (1 szavazat)

  • 9 980 Ft

   Az ár az ÁFÁ-t tartalmazza.

  • Könyv: Szabó Emese Hajnalka - Lovakkal. Együtt.

   Szabó Emese Hajnalka: Lovakkal. Együtt.
   Önismeret nem csak lovasoknak
   200 oldal (30 fejezet, 19 esetpéldával)

   Mi tanítjuk a lovainkat, vagy ők tanítanak minket? Szabó Emese Hajnalka lovas tréner és lovas coach könyvéből kiderül, hogy mindkét állítás igaz, sőt, az egyik nem is működik a másik nélkül.

   A kötetből mélyebben is megismerhetjük a ló és az ember egymásra gyakorolt, ősi és varázslatos kölcsönhatását, amelyet a könyv által bemutatott tudatossággal sokkal többféleképpen lehet kamatoztatni, mint az elsőre gondolnánk.

   A könnyen megérthető stílusban leírt fogalommagyarázatok, a valós esetpéldákkal egyértelművé tett gyakorlatok révén nemcsak az önfejlesztés alapjait és első lépéseit sajátíthatjuk el, hanem azt is megérthetjük, hol van ebben szerepe a lónak, pontosan miben és hogyan tud segíteni, hogy a lovas magabiztos, céltudatos és környezetével harmóniában élő személlyé váljon.

   A 200 oldalas könyv három szekcióból és harminc fejezetből áll. A Háttér című részben néhány fogalmat tisztáz a szerző, majd a Kompetenciák című szekcióban fejezetenként egy-egy általános gondolatot, törvényszerűséget, tanulási lehetőséget mutat be, az emberekre és a lovakra is kivetítve. Végül pedig a lovakkal történő fejlesztő munka módszereiről ír a Módszertan című részben.

   A kötet végére az olvasó teljes képet kap arról, hogyan lehet élete jobb és teljesebb az önfejlesztés, illetve a lovak, a ló által segített tréningek által, valamint egészen új kontextusba helyeződik a ló és lovas kapcsolata, amely minden eddiginél eredményesebbé teheti a lókiképzést, a lóval való közös munkát.

   A könyv ugyanakkor olyan nem lovas emberek – például HR vezetők, cégvezetők – számára is hasznos olvasmány, akik nyitottak arra, hogy újfajta módszerekkel tréningezzék munkatársaikat, nem szokványos módon fejlesszék a vezetőiket és értékesítést végző szakembereiket, felkészítve ezzel őket a munkahelyi elvárások teljesítésére, a változások kezelésére, a nézőpontváltásra.

   A szerzőről:

   Szabó Emese Hajnalka - lovas tréner és lovas coach
   „Gyakorlatilag a magyarországi tréningszakma kialakulásának kezdetétől – foglalkozik vállalati tréningekkel, andragógiával, vagyis felnőttoktatással. Pályafutásának első éveiben hagyományos módon, oktatótermi keretek között tartott képzéseket cégvezetőknek, értékesítőknek, ügyfélszolgálatosoknak. Ezekben az időkben több mint tíz évig dolgoztam vele együtt, munkáját a precizitás, a higgadtság és a gondos felkészülés jellemezte. Tárgyalókészsége sokat segített a programsorozatok előkészítése során.

   Cum Laude végezte el Egerben, az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola Pedagógia szakos nevelőtanár – Gyermek- és Ifjúságvédelem szakát, ahol szakdolgozatát A strukturált játékok szerepe a felnőttoktatásban címmel írta, és amelyben a felnőttkori tanulás sajátosságait, a tréning módszert és a játék szerepét elemezte a tanulásban.

   2013-ban egy speciális területtel kezdett foglalkozni, amely azóta alapvetően meghatározza szakmai pályáját. A lóval támogatott coachingokon és ló asszisztált tréningeken az általa kiképzett vagy felkészített lovakkal tart képzéseket cégek és magánszemélyek számára. Míg a céges tréningeken a témákat a megbízó aktuális igényeihez, problémáihoz igazítja, magánszemélyek esetén szeret emberismeretére hagyatkozni, és sokszor kap szabad kezet a témaválasztásban és módszertanban.

   2o17-ben másoddiplomát szerzett az Állatorvostudományi Egyetemen, Hippológus - Lovas Tanár-és Szervező szakon. A diplomamunkáját a Ló asszisztált tréningek: A lovak szerepe az emberek képzésében címmel írta. Konzulense Lezsák Levente, opponense Dallos Gyula voltak. Folyamatosan képzi magát, rendszeresen tanul különböző felfogásban képző természetes módszerű, hazai és nemzetközi akadémista lókiképzőktől. Tudásáról egyrészt vizsgákon ad számot, másrészt a mindennapokban a ló asszisztált tréningjein és coachingjai során, ahol lovai alkalomról-alkalomra kitűnően vizsgáznak a félős, bizonytalan, kapkodó vagy akár erőszakos emberek között.”

   id. Drimál István
   tulajdonos, szenior tréner
   Easy Learning Hungary Kft.

  • Kérdése van a termékkel kapcsolatban?

   Tegye fel bátran!
  • Egy vásárlói vélemény:

   Jól olvasható, közérthető könyv, szerintem minden lovas tud belőle profitálni.

   Kalina Katalin, Budapest
   2021 január 19.

   További vélemények

   • db

   • Bejelentkezett felhasználóink kívánság listájukhoz is hozzáadhatják a terméket.

Ajánlott termékek

Vásárlói vélemények a termékről

 • Jól olvasható, közérthető könyv, szerintem minden lovas tud belőle profitálni.

  Kalina Katalin, Budapest
  2021 január 19.