Könyv: Dr. Gőblyös István - Egyensúly Elengedettség Egyenesség

kö81 (1203n03)
  • Könyv: Dr. Gőblyös István - Egyensúly Elengedettség Egyenesség
   • 5 (10 szavazat)

  • 9 950 Ft

   Az ár az ÁFÁ-t tartalmazza.

  • Könyv: Dr. Gőblyös István - Egyensúly Elengedettség Egyenesség

   Dr. Gőblyös István: Egyensúly Elengedettség Egyenesség
   Alapfogalmak és technikák a helyes lókiképzéshez
   160 oldal (30 fejezet 30 nagyméretű színes fotóval)

   Az ország egyik elismert lókiképzője, Dr. Gőblyös István könnyen megérthető formában foglalja össze a lókiképzés legfontosabb elméleti és gyakorlati alapfogalmait.

   A szerző első könyvében az elveszett magyar lovaskultúra nyomába ered és az akadémista stílusú lókiképzés elfeledett hagyományait eleveníti fel, melyet a boldogság kultúrájának neve. Vallja, hogy ennek felfedezésével bármely lovas megélheti a boldogságot, lova és önmaga kiteljesedését.

   A látványos képekkel illusztrált fejezetek segítséget nyújtanak az olvasónak, hogy az egyes kérdéskörökről helyes elképzelése alakuljon ki, és önmagát fejlesztve eljusson azokhoz az érzésekhez, amelyek a lókiképzéshez elengedhetetlenek. A könyv kezdő és haladó lovasok számára is hasznos segédlet a mindennapi lókiképzéshez: bárhol is ütik fel, biztosan találnak olyan gondolatot és tanácsot, amely segíti őket a fejlődésben.

   A szerző szerint a „lovasérzés” ugyanis tanulható, amit bárki átélhet a ló figyelmes tanulmányozásával, gondolkodással, kitartással és azzal az elméleti és gyakorlati tudással, amelyet most ez a könyv ad közzé.

   Ugyanakkor a könyv forgatása nemcsak lovasoknak, hanem szüleiknek, barátaiknak, családtagjaiknak is ajánlott , hogy jobban megértsék lovas barátaik, családtagjaik szenvedélyét, vagy csupán gyönyörködjenek a kiadvány páratlan lovas fotóiban.

   A szerzőről:
   dr. Gőblyös István – lókiképző, lovasoktató

   Dr. Gőblyös István az Egyensúly, Elengedettség, Egyenesség könyv szerzője negyven éve foglalkozik lovakkal, tizenöt éve a Kajászó-Szentpéterpuszta Lovarda tulajdonosa, lovasedző, lókiképző. Dallos Gyula legidősebb tanítványa, díjlovaglásban, militaryban és díjugratásban versenyzett. 2014 óta az Academic Art of Ridingnak a tagja, 2013-tól vezeti saját iskoláját. 20 éve foglalkozik a lókiképzés elméletével, kutatja az elmúlt századok mestereinek lovaglási technikáját.

   Évek óta azon fáradozik, hogy újraélessze a magyar lókiképzés akadémista stílusát. Elkötelezett abban, hogy nemzeti hagyományainkat a XXI. századi lókiképzés részévé tegye, klasszikus lovas kultúránkat feltámassza.

   Rendszeresen publikál lovas szaklapokban, “Zabla és Kengyel” nevű blogján lévő cikkeit pedig 2010 óta több százezer alkalommal olvasták.

   Első könyve az Egyensúly, Elengedettség, Egyenesség nem pusztán az egyes fogalmak magyarázatát, hanem a magyar lovas szakszöveg magas szintű művelését, terjesztését, annak részbeni megújítását szolgálja. Azoknak az igényes lovasoknak íródott, akik klasszikus elvekre szeretnék alapozni tudásukat, akik helyes lovasérzéssel szeretnének lovagolni: kezdők és haladók számára, mindenkinek, aki szeretne lovával egyről-kettőre jutni.

  • Kérdése van a termékkel kapcsolatban?

   Tegye fel bátran!
  • Egy vásárlói vélemény:

   Tökéletes

   Mohácsi Dániel, Nagykőrös
   2021 november 16.

   További vélemények

   • db

   • Bejelentkezett felhasználóink kívánság listájukhoz is hozzáadhatják a terméket.

Ajánlott termékek

Vásárlói vélemények a termékről

 • Tökéletes

  Mohácsi Dániel, Nagykőrös
  2021 november 16.

 • Nagyon elégedett vagyok a könyvvel.

  Tóth Lászlóné, PERBÁL
  2020 december 16.