Könyv: Állatorvoslás

kö70 (1203v03)
 • Kifutott termék
  • Könyv: Állatorvoslás
   • 4 (1 szavazat)

  • Ez a termék már nem elérhető.

  • Könyv: Állatorvoslás

   ÁLLATORVOSLÁS (Állatorvosi ismeretek lótartók számára)
   Írta: Dr. Filipsz István, lógyógyász specialista állatorvos

   Kedves Érdeklődő!

   Ez a könyv lovas-szakállatorvos tollából származik, közérthető és „csak” annyira mélyül el a szakmai részletekbe, amennyire egy lótartó számára az szükséges. Ugyanakkor mégis megválaszolja a lótartás során leggyakrabban felmerülő állategészségügyi kérdéseket.

   A könyv koncentrált formában tartalmazza a Szerző tapasztalatait, valamint lótenyésztőként és tulajdonosként megszerzett ismereteit és ötvözni igyekszik azokat a legújabb tudományos információkkal.

   A könyvben az olvasó választ kap arra a gyakran feltett kérdésre, hogy „Mikor hívjam az állatorvost?” Többek között felhívja a figyelmet azokra a betegségekre, amelyek kapcsán azonnal állatorvost kell hívni, különben maradandó károsodás érheti a lovat.

   Közérthető módon elmagyarázza például, hogy miért kell a preventív kezeléseket (vakcinázásokat, féreghajtásokat) szakszerűen, tervszerűen alkalmazni, hogy azok hatékonyak legyenek és költségük ne csak kidobott pénz legyen.

   Bemutatja, hogy mik azok a (gyógy)szerek, eszközök, amiket javasolt otthon a „házipatikában” tartani és azt is, hogy mikor és hogyan alkalmazhatóak.

   „A pokolhoz vezető út is jó szándékkal van kikövezve” tartja a mondás.

   Amely sok esetben - a lótartásban - bizony nagyon jellemző. A lovak tartását, takarmányozását nemegyszer szájhagyományok alapján, vagy más állattípusok terén megszerzett tapasztalatok, esetleg saját (emberi) tapasztalatok alapján végzik.

   A ló emésztése, valamint táplálkozási és etológiai szokásai, szükségletei olykor nagyban eltérnek a többi állatfajétól és teljesen eltér az emberétől is! Nemcsak a lovak gyógykezelése, hanem a takarmányozása is külön szakma, amelyeknek legalább az alapelveit minden lótartónak ismerni kellene.

   „ … A célom a könyv megírásával az volt, hogy olyan hasznos, hiánypótló könyvet alkossak, amely az állatorvos tollából származik, emellett közérthető és annyira mélyül el a szakmai részletekbe, amennyire az egy lótartó számára szükséges. Miután a megjelenésre váró anyag igen nagy, ezért két részben jelentetem meg.

   A könyv tartalmazza például: a lovak legfontosabb fertőző-, légzőszervi- emésztőszervi- és mozgásszervi betegségeit, a megelőző (preventív) kezeléseket és azok fontosságát, a szembetegségeket. E mellett beszél az állatorvos szerepéről, a megelőzések fontosságáról is.

   A még csak készülőben lévő második rész részletesen tárgyalja majd a speciális területeket, a szaporodásbiológiát és csikónevelést, a speciális mozgásszervi betegségeket, a takarmányozás és a tartástechnológia állatorvosi vonatkozásait. …”

   A szerző, Dr. Filipsz István

  • Kérdése van a termékkel kapcsolatban?

   Tegye fel bátran!

Ajánlott termékek