Önkéntes táboroztatókat keres a Bátor Tábor

Dátum: 2015 január 23.

Bátor TáborA nyári táborok folyamatosan zajlanak 2015. június 11-től egészen augusztus 30-ig. Ebben az időszakban hat turnusban érkeznek a gyerekek a táborba és természetesen az önkéntesek is, akik számára egy turnus felkészítéssel és lezárással együtt 11 napot jelent (és persze rengeteg élményt). A jelentkezési időszak nyári táborokra: 2015. január 2. - február 15.

Magyar onkológiai beteg gyerekek 1997-ben jártak először a Hole in the Wall szövetséghez tartozó, írországi Barretstown élményterápiás táborában. Az őket kísérő önkéntes orvosokban, pedagógusokban és pszichológusokban született meg az ötlet, hogy hasonló csodavilágot hozzanak létre Magyarországon. 2001-ben az ő munkájuknak köszönhetően valósult meg az első két Bátor Tábor turnus 35-35 daganatos beteg gyerek részvételével.

Bátor TáborA Bátor Tábor Alapítvány évente több, mint 900 tábori önkéntes közreműködésével valósítja meg a daganatos, és cukorbeteg gyerekek számára szervezett terápiás rekreációs programjait. Közép-európai élményterápiás központként évente több mint 1000 krónikusan beteg magyar, cseh, lengyel és szlovák gyereket és hozzátartozóikat táboroztatjuk ingyenesen.

A Bátor Táborban minden önkéntest cimborának (a táborban cimbinek) hívnak. Így sokkal kedvesebb és a gyerekek is nagyon szeretik ezt az elnevezést.

A cimborák bár sokfélék lehetnek, van néhány alapfeltétel, aminek biztosan mindannyian megfelelnek:

  • a jelentkezési határidő kezdetéig (jan. 1.) betöltik a 20. életévüket,
  • beszélnek magyarul vagy angolul (a nemzetközi turnusokban is).

A cimborák minden feladatkörben a gyerekekkel vannak, velük foglalkoznak. Ők valósítják meg azt, ami a tábor és az élményterápia lényege: segítik a gyerekeket, hogy átléphessék vélt vagy akár valós korlátaikat is, hogy ezáltal megerősödjön önmagukba vetett hitük. Sokféle feladatkört töltenek be, de feladatuk egy szempontból mindenképpen közös: a lelkesítés, motiválás! Ebben mindenki összedolgozik az egész tábor alatt, ez egy igazi csapatmunka!

További információk a Bátor Tábor honlapján: 
http://www.batortabor.hu/hun/onkentesseg-3/tabori_onkentesseg_feladatkorok-742