Cikk: Akadályok terepen

Dátum: 2010 december 11.

A cikk a Lovas Nemzetben megjelent "Tippek és trükkök tereplovaglóknak" című cikksorozat 5. része, azaz az Akadályok terepen.

Áprilisban kezdődik az igazi tereplovas szezon, hosszabbak és melegebbek a napok, ilyenkor már nem csak a legelszántabbaknak érdemes kimerészkedniük terepre. A jó időben nem kell hőstettnek éreznünk, hogy egy órát lovagoltunk a szabadban, a menetszéltől kipirosodott arcot megnyugtatja a nap melege, rovarzengéstől hangos a virágzás. Az erdő alján vagy az árnyékban ugyan még kicsit hideg van és azt sem bánjuk, ha nem fúj a szél, de távol vannak még a legyek és a böglyök, simulékony velünk a természet. Még ha a feltételek kedvezőbbek is, mint télen, most is ki kell tervelnünk, merre lovagoljunk, sőt a váratlan események kezelését sem szabad, hogy teljes mértékben az ösztönök vezéreljék, testünkkel és eszünkkel is tudnunk kell, mit csináljunk, mire hogyan reagáljunk...

Chripkó Lili írásának folytatását a következő linken lehet elolvasni és letölteni PDF formátumban:
Akadályok terepen, teljes cikk

A cikksorozatot tervezzük teljes egészében letölthetővé tenni a KLP.hu-n, terveink szerint, minden második héten fog felkerülni egy új.

A cikk megjelent a Lovas Nemzet 2010. áprilisi számában.