Isabell Werth

Dátum: 2013 november 14.

Isabell Werth, a világ legeredményesebb díjlovasának története

Isabell Werth 1969-ben született Németországban. 2000-ben jogi diplomát szerzett. 2004-ben alapította a saját, díjlovas kiképző és verseny istállóját. Isabell a világ legeredményesebb díjlovasa, hat olimpiai arannyal, hét világ- és tizennégy európa-bajnoki medállal, valamint nyolc német országos bajnoki címmel.

Öt éves kora óta lovagol, még igen fiatalon szerezte meg első díjszalagjait. 17 éves korában ért forduló ponthoz, amikor már elhivatott díjugrató és military versenyző volt. Ekkoriban kérte meg ugyanis a "Doctor" becenéven ismert, akkor már befutott díjlovas versenyző, Dr. Schulten-Baumer, hogy Isabell lovagolja néhány lovát. Ez aztán egy hosszútávú együttműködéssé és tanuló-edző, majd versenyző-mentor kapcsolattá nőtte ki magát annak ellenére is, hogy számos alkalommal egymás ellen mérkőztek meg a versenyeken. Isabell legjobb eredményeit, a méltán híres sárgával, Gigoloval érte el, vele alapozta meg, hogy a világ legeredményesebb díjlovasa lehessen. A Doctorral 1986-2001-ig tartott együttműködésük, amikor Isabell a teljes függetlenség mellett döntött, három év múlva pedig ezt ki is teljesítette, 22 lovas istállójának megalapításával.

Gigolo nyugdíjazása után egy ideig azonban megfelelő ló hiányában Isabell nem tudott visszatérni a folyamatosan kiemelkedő eredményeket felmutató lovasok közé, ez csak Satchmoval és Warum nicht FRH-val válhatott valóra ismét, dupla világbajnoki címmel Aachenben, 2006-ban.

A jövőről pedig saját honlapján így nyilatkozott: "A cél, hogy bennmaradjak a nemzetközi top versenyzők között amilyen sokáig csak lehet, de még 10 évig biztos. Ez persze még a jövő zenéje, nem tudhatom, hogy 10 év múlva is akarok-e még minden harmadik héten valamilyen versenyre utazni. Előfordulhat, hogy más fog akkor elsőbbséget élvezni az életemben. De az biztos, hogy a lovaknak mindig lesz helye benne."

Forrás: isabell-werth.de

Új Wintec díjlovas nyereg Isabell Werth-től

Az Isabell Seat, vagyis "Isabell ülés" jellemzője a nagyon keskeny és mély középrészű ülés. Az Equigrip térdtámaszokkal hangsúlyos az ún. close contact kapcsolat. A süllyesztett a kengyelszíj csatornának köszönhetően nincs a lovas lába útjában a kengyelszíj, az állítható Y hevederezéssel pedig a nyereg eleje és hátulja is külön rögzíthető. Az ergonomikus kengyellakat nem nyomja a combot, a széles, kényelmes térdpárnáknak és az állítható Flexibloc támaszoknak köszönhetően pedig extra kényelmes a nyereg egész kialakítása. CAIR Cushion üléspárnával, EASY-CHANGE cserélhető marvas és emelőpárna rendszerrel van szerelve. Alap felszereltsége a fekete/közepes marvas.

Termék adatlap: Új Wintec díjlovas nyereg Isabell Werth-től